Διαχείριση και προώθηση στα Social Media

Δημιουργια κοινωνικου προφιλ Social Media

 • Τι είναι τα Social Media

  Τα κοινωνικά δίκτυα ή social media αποτελούν βασικό εργαλείο για διαδικτυακή παρουσία της εταιρίας σας. Τα Facebook, Twitter, Tik Tok, Linkedin, Instagram, Youtube αποτελούν μερικά από τα διασημότερα κοινωνικά δίκτυα με κοινό εκατομμυρίων χρηστών. Έτσι, οι μεγάλες εταιρίες εδώ και καιρό, έχουν συνειδητοποιήσει τη δυναμική τους σαν "εργαλείο" προώθησης και για αυτό το λόγο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ενεργή παρουσία τους σε αυτά απασχολώντας εξειδικευμένο προσωπικό, καθιστώντας τα αναπόσπαστο κομμάτι για το online marketing τους.

 • Ας δούμε μερικά από τα οφέλη των social media για μια επιχείρηση:

  Φέρνουν επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Μπορεί να έχετε επενδύσει αρκετά ώστε να έχετε μια ευπαρουσίαστη ιστοσελίδα προσεγμένη στη λεπτομέρεια αλλά η επισκεψιμότητα της να είναι πολύ χαμηλή. Η ενεργή παρουσία σας στα social media θα φέρει πολλούς νέους επισκέπτες στη σελίδα σας, γεγονός που βοηθά να ανέβει η κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης.

  Εύκολη μέθοδος στόχευσης του target group (κοινού) της εταιρίας σας. Τα social media σας δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύψετε τα χαρακτηριστικά του κοινού σας ούτως ώστε να χειρίζεστε καλύτερα τις διαφημιστικές σας καμπάνες. Για παράδειγμα μέσω το Facebook Insights μπορούν να βρεθούν στοιχεία όπως φύλο, ηλικία κλπ.. Έτσι η στόχευση του κοινού να είναι άμεση και ακριβής με αποτέλεσμα να υπάρχει βέλτιστη χρήση των χρημάτων σας στην online διαφήμιση σας.

  Οικονομικότερος τρόπος επικοινωνίας & διαφήμισης. Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν τη δυνατότητα προσέγγισης ενός πολύ μεγάλου κοινού εν δυνάμει καταναλωτών και απαιτεί μηδαμινό ή πολύ μικρό budget από ότι χρειάζονται τα υπόλοιπα συμβατικά μέσα για την αποτελεσματική προβολή της εταιρίας σας.

  Αύξηση κερδών. Με την σωστή χρήση των social media μία επιχείρηση μπορεί να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα που θέλει να περάσει, να προσεγγίσει πολλούς νέους καταναλωτές και αυτό να έχει άμεση αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων ή των υπηρεσιών της. Με μια απλή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε πολλές ομάδες ενδιαφερόμενων σχετικές με το προϊόν ή υπηρεσία που προσφέρετε και να προσεγγίσετε απ’ ευθείας τα μέλη τους.

  Άμεση και πιο ζωντανή επικοινωνία με τους πελάτες σας. Τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργούν κατεξοχήν ως κανάλι επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο ή το email. Είναι ένας σπουδαίος τρόπος να παρακολουθείτε τις απόψεις των καταναλωτών σας για την εταιρία σας, να απαντάτε στις ερωτήσεις τους και να ανταποκρίνεστε σε τυχόν διαμαρτυρίες τους. Η αλληλεπίδραση με το καταναλωτικό κοινό στα social media δείχνει ότι μια εταιρία ενδιαφέρεται να βρίσκεται κοντά στους καταναλωτές τις, γεγονός που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της και ενισχύει την αφοσίωση τους προς αυτή.

  *Η παρουσία μιας εταιρίας αποκλειστικά στα social media δε συνιστάται σε καμία περίπτωση. Η εταιρική της ταυτότητα θα πρέπει να προβάλλεται μέσω της ύπαρξης επίσημης ιστοσελίδας. Τα social media πρέπει να ενισχύουν τη διαδικτυακή παρουσία της εταιρίας και να προσελκύουν κοινό στην ιστοσελίδα της. Επίσης η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι φιλική προς τα social media και να παρέχει τη δυνατότητα εύκολου διαμοιρασμού των περιεχομένων της σε αυτά. Η ομαλή αλληλοσυμπλήρωση ιστοσελίδας και social media αποτελεί βασικό συστατικό του επιτυχημένου online marketing.

 • Διαχείριση κοινωνικών δικτύων - Social media management

  Πολλές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη σημασία των κοινωνικών δικτύων για να επεκτείνουν τη προβολή τους, όμως η έλλειψη χρόνου και κατάλληλου προσωπικού εμποδίζει την σοβαρή ενασχόληση τους με αυτά.

  Η εταιρεία HEXABIT, μπορεί να καλύψει την ανάγκες αυτές με απόλυτη επιτυχία και άμεσα αποτελέσματα. Διαθέτουμε την κατάλληλη εμπειρία και το πλέον καταρτισμένο προσωπικό για να τα καταφέρουμε. Αυτό έχει ως συνέπεια να κατανοούμε τους κώδικες συμπεριφοράς και τις τυχόν ιδιαιτερότητες των επισκεπτών της εταιρικής σας παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα και αυτόματα επιτυγχάνουμε τους βέλτιστους τρόπους προβολής σας που οδηγεί την αύξηση των κερδών σας!

  Μερικά από τα πιο γνωστά social media που δραστηριοποιούμαστε:

  facebook
  twitter
  instagram
  tik-tok
  pinterest
  linkedin
 • Τα βήματα που ακολουθούμε

  - Καθορίζουμε ένα πλάνο που αποτελεί το“κλειδί΄για μια επιτυχημένη παρουσία στα social media. Στόχος μπορεί να είναι για παράδειγμα, η ανάπτυξη μιας στρατηγικής προβολής της νέας σας επιχείρησης στα social media για την αύξηση της πελατείας σας που να περιλαμβάνει την συστηματική δημοσίευση πρωτότυπου υλικού για να αλληλεπιδράτε συνεχώς με το κοινό που σας ακολουθεί. Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα αναλυτικό πλάνο (Social Media Marketing Plan), το οποίο με δική σας έγκριση το θέτουμε σε εφαρμογή.

  - Δημιουργούμε εταιρικό profile σε καθορισμένα social media. Το κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει το δικό του χαρακτήρα και συγκεκριμένες μεθόδους μετάδοσης μηνυμάτων και προσέγγισης κοινού. Το είδος και το εταιρικό το προφίλ μιας επιχείρησης (εμπορική εταιρία ή εταιρία παροχής υπηρεσιών) καθορίζει σε ποια κοινωνικά δίκτυα έχει την πιθανότητα αποτελεσματικότερης προβολής. Για παράδειγμα, για μια νομική εταιρία με έμφαση τον επαγγελματισμό και με αρχές τις το κύρος και την αξιοπιστία, κάποια από τα κοινωνικά δίκτυα που μπορούν να προβάλλουν και να αναδείξουν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τα Twitter, Linkedin Quora. Ενώ μια επιχείρηση που εμπορεύεται παιδικά παιχνίδια θα είχε αποτελεσματικότερη προώθηση σε κοινωνικά δίκτυα που δίνουν έμφαση στο οπτικό υλικό τον φιλικό τους χαρακτήρα όπως τα Facebook και Pinterest. Εμείς σας συμβουλεύουμε για την ιδανικότερη επιλογή εκείνων των κοινωνικών δικτύων που ταιριάζουν στην εικόνα και στους στόχους της επιχείρησης σας.

  - Σύνδεση των Social Networks με την ιστοσελίδα σας. Με τον τρόπο αυτό η αρθρογραφία σας αποστέλλεται αυτομάτως σε όλα κάθε φορά που εσείς δημιουργείτε περιεχόμενο. Επίσης δημιουργούμε social media buttons ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να αναδημοσιεύει άμεσα και εύκολα υλικό από την ιστοσελίδα σας.

  -Εκτελούμε το σχεδιασμένο πλάνο. Ανάλογα με το πλάνο δράσης, αναλαμβάνουμε την καθημερινή διαχείριση των κοινωνικών δικτύων της εταιρίας σας για την επίτευξη των στόχων σας. Ορισμένες από τις ενέργειες που εκτελούμε είναι:

  • Η δημιουργία και δημοσίευση ανά τακτά διαστήματα πρωτότυπου υλικού (κείμενο, εικόνες, βίντεο) το οποίο είναι έξυπνο, ενσωματώνει τη φιλοσοφία της επιχείρησης σας είναι και ελκυστικό ώστε να τραβάει την προσοχή του χρήστη.

  • Αναδημοσίευση έγκυρων άρθρων ενημερωτικού χαρακτήρα που αφορούν τον κλάδο της επιχείρησης σας.

  • Διεξαγωγή διαγωνισμών με τη βοήθειά σας και εφόσον αυτό είναι δυνατό με δώρα υπηρεσίες ή προϊόντα σας.

  • Διαφήμιση σε αυτά με κριτήρια του αγοραστικού κοινού σας και με χρηματικό ποσό που θα επιλέξετε εσείς ή που θα σας προτείνουμε εμείς (διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της διαφήμισης).

  • Αναλύουμε τα δεδομένα των social media. Παρακολουθούμε καθημερινά την εξέλιξη των δημοσιεύσεών μας ώστε να πάρουμε χρήσιμα δεδομένα όπως τι είδους δημοσιεύσεις έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση, ποιες ώρες της ημέρας είναι οι καταλληλότερες για δημοσίευση λόγω της μεγαλύτερης κίνησης των επισκεπτών και τα δημογραφικά δεδομένα των χρηστών. Με την ανάλυση των δεδομένων, βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του πλάνου δράσης μας και αναλόγως προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας ώστε να επιτύχουμε τους στόχους σας.


Συμβουλή Οι χρήστες βλέπουν τα social media περισσότερο ως μέσο για να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους παρά ως διαφημιστικό μέσο, οπότε είναι πολύ πιο πρόθυμοι και δεκτικοί να «ακούσουν» τα μηνύματα που προωθούν οι επιχειρήσεις σε αυτά.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim