Ποια ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε;


Ποια ήταν η πρώτη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε;

Το URL της ιστοσελίδας, που πρώτη από όλες δημιουργήθηκε και βγήκε στον αέρα του internet είναι το info.cern.ch.

Πότε δημιουργήθηκε η 1η ιστοσελίδα;

Αυτό συνέβη στις 20/12/1990 (αν και το κοινό άρχισε να τη βλέπει μετά από σχεδόν 9 μήνες δηλαδή τον Αύγουστο του 1991), παρόλο που το διαδίκτυο (World Wide Web) ξεκίνησε να γίνεται γνωστό το 1994.

Ποιός ήταν ο δημιουργός της πρώτης ιστοσελίδας;

Το συγκεκριμένο site κατασκευάστηκε από τον δημιουργό του Διαδικτύου, τον Tim Berners-Lee που φαίνεται και στην φωτογραφία και «ανέβηκε» σ΄αυτό από υπολογιστή του CERN (Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire) δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων.

Η ιστοσελίδα υφίσταται και τώρα στο Internet στην αρχική της μορφή. Περιέχει σε μορφή κειμένου ενημέρωση για το πως λειτουργεί το Υπερκείμενο (Hypertext) καθώς και πληροφορίες σχετικά με την εφεύρεση και τον τρόπο λειτουργίας του Παγκόσμιου Ιστού.

Στις 30 Απριλίου 1993 το CERN ανακοίνωνε ότι τα πρωτόκολλα του World Wide Web είναι ανοιχτά προς όλους και πως η τεχνολογία του διαδικτύου μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιηθεί από του χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάγκη του Παγκόσμιου Ιστού εμφανίστηκε κατά την δεκαετία του 1980 όπου οι επιστήμονες του Cern προβληματίζονταν με ποιόν τρόπο μπορεί τα ταξινομηθεί και να διανεμηθεί ο όγκος των πληροφοριών και των σημειώσεων των επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, ο εφευρέτης της πρώτης ιστοσελίδας και του Διαδικτύου, Berners-Lee, συνεχίζει να διευθύνει το World Wide Web Consortium και να αγωνίζεται για την προστασία της ελευθερίας του Internet.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim