Κατασκευή ιστοσελίδων με Bootstrap 4


Κατασκευή ιστοσελίδων με Bootstrap 4

Ευχάριστα νέα για το Twitter που ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του framework Bootstrap 4. Ξεκινάει η κατασκευή ιστοσελίδων με Bootstrap 4!

Στο blog του Bootstrap ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του CSS Framework νούμερο 4. Μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα:
https://blog.getbootstrap.com/2018/01/18/bootstrap-4

Τα χαρακτηριστικά του νέου bootstrap 4 είναι:

  • Αλλαγή του στυλ εκτύπωσης: Βελτιώθηκε η απόδοση των εκτυπώσιμων σελίδων. Ένα βασικό πρόβλημα της προηγούμενης έκδοσης ήταν η διασφάλιση των κενών και των μεγεθών του περιεχομένου εκτός της περιοχής εκτύπωσης. Πλέον αυτή η λειτουργία έχει εμπλουτιστεί με μια νέα σειρά display τιμών που ταιριάζουν με τα τυπικά βοηθητικά προγράμματα προβολής.
  • Το Bootstrap 4 είναι εξ’ ολοκλήρου χτισμένο με χάρτες css (ή αλλιώς scss maps) οι οποίοι είναι ενημερωμένοι και βασισμένοι στην ευχρηστία μαζικής αλλαγής χρωμάτων, μεγεθών κλπ.
  • Στην περίπτωση που ο προγραμματιστής δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Sass υπάρχει τεκμηρίωση στην αρχή κάθε εγγράφου css ώστε να γίνονται πιο εύκολα οι αλλαγές/διορθώσεις.
  • Προστέθηκαν περισσότερες κλάσεις για τα περιθώρια του πλέγματος (.order-0, order-last κλπ.).
  • Υπάρχει σημαντική αλλαγή στις κλάσεις των μεγεθών του πλέγματος καθώς ενημερώθηκαν και εμπλουτίστηκαν με πολλές επιλογές.
  • Βελτιώθηκε η γενική χρήση μεταβλητών.
  • Συμπληρώθηκαν ουσιώδη μέλη μιας ολοκληρωμένης ιστοσελίδας, στοιχεία που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση όπως log-in form, Carousel κλπ.
  • Τα εικονίδια εμπλουτίστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο. Πολλές περισσότερες επιλογές για τους front-end developers!
  • Ενημερώθηκαν τα θέματα με σκοπό να δίνουν περισσότερες δυνατότητες στον χρήστη ακόμα και κατά την κατασκευή μίας ιστοσελίδας με multi-templating στις εσωτερικές. Αυτή η λειτουργία έρχεται να συμπληρώσει αυτήν της βελτίωσης γενικής χρήσης μεταβλητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το bootstrap 4 δεν είναι συμβατό με καμία έκδοση Internet Explorer και Firefox 3.6 καθώς πρόκειται για πολύ παλιά έκδοση browser ενώ για συμβατότητα με Internet Explorer 8 θα πρέπει να συμπεριλάβετε το Respond.js ώστε να λειτουργούν σωστά όλα τα ερωτήματα πολυμέσων.

Μία δοκιμή θα σας πείσει

Για τους χρήστες που είναι καινούργιοι στην κατασκευή ιστοσελίδας με Bootstrap 4 υπάρχει η ιστοσελίδα Start Bootstrap που προσφέρει έτοιμα themes με bootstrap 4 προς χρήση, επεξεργασία και ανασχεδίαση: https://startbootstrap.com

Ιστοσελίδες με Bootstrap 4

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσετε τα αρχεία του από την επίσημη ιστοσελίδα:
https://getbootstrap.com/docs/4.6/getting-started/introduction/
καθώς επίσης και να διαβάσετε την εκμάθηση αυτού στο W3Schools: https://www.w3schools.com/bootstrap4/bootstrap_get_started.asp

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim