Κατασκευή ενός αποτελεσματικού website ή ενός φθηνού, γρήγορου αλλά πρόχειρου;


Κατασκευή ενός αποτελεσματικού website ή ενός φθηνού, γρήγορου αλλά πρόχειρου;

Η κατασκευή ενός πραγματικά αποτελεσματικού ιστότοπου σε αντίθεση με έναν πρόχειρο και φθηνό, έχει σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα.

Είμαστε σίγουροι πως έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές, εάν αξίζει να επενδύσετε ένα σημαντικό ποσό για τη δημιουργία της ιντερνετικής σας παρουσίασης ή όχι. Με αυτό το άρθρο, επισημαίνουμε τις διαφορές ενός φθηνού, γρήγορου και πρόχειρου ιστοτόπου σε σχέση με μια ολοκληρωμένη δουλειά που προσφέρουμε σαν εταιρία.

Διαφορές μεταξύ ενός φθηνού και ενός ακριβού website

Όσον αφορά την εμπειρία του χρήστη, την εικόνα του εμπορικού σήματος και, τελικά, την επιτυχία της επιχείρησης, η δημιουργία ενός θελκτικού, ευπαρουσίαστου και ολοκληρωμένου website, είναι μονόδρομος. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο αντί να επιλέξουν κάτι γρήγορο και ατελές:

Επαγγελματισμός: Μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα αντανακλά επαγγελματισμό και επάρκεια. Δίνει στους επισκέπτες εμπιστοσύνη στην επωνυμία ή την επιχείρησή σας. Ένας πρόχειρος και ατελής ιστότοπος μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν είστε σοβαρή επιχείρηση και πως δεν δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια.

Εμπειρία χρήστη: Μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα σχεδιάζεται με γνώμονα τον χρήστη. Είναι εύκολη στην πλοήγηση, φορτώνει γρήγορα και παρέχει σχετικό και ελκυστικό περιεχόμενο. Ένας πρόχειρος ιστότοπος μπορεί να προκαλεί σύγχυση στην πλοήγηση, να φορτώνει αργά και να στερείται πολύτιμων πληροφοριών, οδηγώντας σε κακή εμπειρία χρήστη και πιθανή απώλεια επισκεπτών.

Αξιοπιστία: Ένας όμορφος και προσεγμένος ιστότοπος συμβάλλει στην εδραίωση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης του κοινού σας. Δείχνει ότι είστε καταξιωμένοι και αξιόπιστοι. Από την άλλη πλευρά, ένας πρόχειρος ιστότοπος μπορεί να εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της επιχείρησής σας ή την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

SEO (Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας προς τις μηχανές αναζήτησης): Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα στους ιστότοπους που είναι καλά δομημένοι, φιλικοί προς τα κινητά και προσφέρουν πολύτιμο περιεχόμενο. Η επένδυση σε έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο που είναι βελτιστοποιημένος για SEO βελτιώνει την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, οδηγώντας περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η ισχυρή διαδικτυακή παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς σας. Ένας ολοκληρωμένος ιστότοπος που ξεχωρίζει από το πλήθος μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών με υποδεέστερους ιστότοπους. Σας επιτρέπει να αναδείξετε τη μοναδική σας πρόταση αξίας και να προσελκύσετε πελάτες που αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Μακροπρόθεσμη επένδυση: Μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση για την επικείμενη επιτυχία της επιχείρησής σας. Ένας καλά σχεδιασμένος δικτυακός τόπος προσελκύει πελάτες και δημιουργεί πίστη στην επωνυμία με την πάροδο του χρόνου, παρέχοντας υψηλότερη απόδοση της επένδυσης μακροπρόθεσμα.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα κατασκευής μιας φθηνής ιστοσελίδας;

Η κατασκευή ενός φτηνού ιστότοπου μπορεί αρχικά να φαίνεται ως μια οικονομικά αποδοτική λύση, αλλά συχνά συνοδεύεται από διάφορα μειονεκτήματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Οι φτηνές υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων, χρησιμοποιούν συχνά έτοιμα template και γενικά πρότυπα που στερούνται πρωτοτυπίας και επιλογών. Παράλληλα, κάνουν τη δουλειά του seo manager πολύ δύσκολη καθώς οι “έτοιμες” ιστοσελίδες, προωθούνται πιο δύσκολα στις μηχανές αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, ο ιστότοπός σας μπορεί να φαίνεται αντιεπαγγελματικός και να μην αντιπροσωπεύει αποτελεσματικά την επωνυμία σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα φιλοξενίας μιας ιστοσελίδας σε έναν φθηνό server provider;

Οι φθηνές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν παρέχουν επαρκείς πόρους, με αποτέλεσμα αργούς χρόνους φόρτωσης για τον ιστότοπό σας. Αυτή η συνθήκη είναι απολύτως λογική μιας και οι εταιρίες που κινούνται με αυτόν τον γνώμονα, χρησιμοποιούν έναν server για να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ιστοσελίδες και έτσι να μειώσουν το κόστος. Οι αργές ταχύτητες φόρτωσης όμως, απογοητεύουν τους επισκέπτες και οδηγούν σε υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης, επηρεάζοντας αρνητικά την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα επιλογής μιας εταιρίας με φθηνή τεχνική υποστήριξη;

Οι φθηνές υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης ιστοτόπων συχνά προσφέρουν ελάχιστη υποστήριξη πελατών και καμιά φορά καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια ή καθοδήγηση όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή χρειάζεστε βοήθεια για ενημερώσεις και συντήρηση. Παράλληλα, οι φθηνοί κατασκευαστές ιστότοπων δεν δίνουν προτεραιότητα στα χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) με αποτέλεσμα το technical support να μην μπορεί να βελτιώσει την ιστοσελίδα σας.

Τι ασφάλεια θα έχω στον ιστότοπό μου, εάν επιλέξω μια φθηνή εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Οι φθηνές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και οι οικονομικοί πάροχοι, ενδέχεται να μην επενδύουν σε ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αφήνοντας τον ιστότοπό σας ευάλωτο σε κυβερνοεπιθέσεις, κακόβουλο λογισμικό και παραβιάσεις δεδομένων. Η κακή ασφάλεια του ιστότοπου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες, να βλάψει τη φήμη σας και εν τέλει να σας οδηγήσει σε νομικές παγίδες που αφορούν τον Ευρωπαϊκό κανονισμό συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων χρηστών GDPR.

Καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται, μπορείτε γρήγορα να ξεπεράσετε τους περιορισμούς ενός φθηνού ιστότοπου. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ιστοτόπου σας, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη και δαπανηρή εάν επιλέξετε μια φθηνή λύση εξ’ αρχής. Ένας ιστότοπος για να ανταποκριθεί στην αυξημένη επισκεψιμότητα, τις απαιτήσεις λειτουργικότητας και τις συνεχείς αλλαγές στο διαδίκτυο, πρέπει να δημιουργηθεί σωστά από την αρχή. Σε διαφορετική περίπτωση… το φθηνό αποδεικνύεται πολύ ακριβό!

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim