DALL E 2: Καλωσορίσατε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης!


DALL E 2: Καλωσορίσατε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης!

Χρειάστηκε ποτέ να ψάξετε μια εικόνα/φωτογραφία στο internet για την ιστοσελίδα σας και να μην υπάρχει; Το DALL•E τη δημιουργεί για εσάς!

Καλωσορίσατε στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Το DALL E 2 είναι μια πλατφόρμα AI που μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να δημιουργήσει μια εικόνα, σύμφωνα με τη φράση που πληκτρολογείτε.

Το concept του Artificial Intelligent platform “DALL•E 2”

Δημιουργώντας ιστοσελίδες εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε αναζητήσει εκατομμύρια εικόνες στο ελεύθερο internet, ώστε να στελεχώσουν μέρη μιας ιστοσελίδας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αναζητήσεις είναι εύκολες και σε κάποιες λίγο πιο δύσκολες. Για τις δύσκολες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε φωτογραφίες από stock platforms όπου τις αγοράζουμε.

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις όπου οι φωτογραφίες που θέλουμε, είναι αδύνατο να βρεθούν; Εσείς τι θα κάνατε εάν κάποιος πελάτης σας ζητούσε τον Παρθενώνα φτιαγμένο από μπέικον;

Το “DALL•E” έρχεται να καλύψει το κενό σε αυτές τις αναζητήσεις καθώς είναι ένα νέο σύστημα AI που μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπες ρεαλιστικές εικόνες και τέχνη από μια περιγραφή σε φυσική γλώσσα (αγγλικά). Μπορεί να συνδυάσει έννοιες, χαρακτηριστικά, λογότυπα, τάσεις και διαφορετικά στυλ.
Μπορεί να επεκτείνει τις εικόνες πέρα από αυτό που υπάρχει στον αρχικό καμβά, δημιουργώντας εκτεταμένες νέες συνθέσεις.
Μπορεί να προσθέσει και να αφαιρέσει στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψιν τις σκιές, τις αντανακλάσεις και τις υφές που υπάρχουν μέσα σε μια εικόνα.
Επίσης μπορεί να δημιουργήσει παραλλαγές μιας φωτογραφίας με βάση το κείμενο αναζήτησης και την πρωτότυπη μορφή της.

Αρχικό ερώτημα: Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς AI (Artificial Intelligence)

Το ai είναι μια μέθοδος όπου οι μηχανές (υπολογιστές, προγράμματα) μελετούν την δραστηριότητα εκατομμυρίων χρηστών στο internet, συλλέγουν πολλά στατιστικά δεδομένα και παράγουν έργο από μόνες τους. Τα δεδομένα αυτά είναι τόσα πολλά που δεν μπορούν να αποθηκευθούν στη μνήμη ενός ανθρώπου. Η εμπειρία αυτή, τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε νέα εισαγόμενα δεδομένα με αποτέλεσμα να μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

Κλασσικό παράδειγμα μηχανής AI: ο υπολογιστής που παίζει μόνος του σκάκι.

Επίσης ένα άλλο πολύ πιο πρόσφατο παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης, είναι τα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους.

Όλα τα παραπάνω, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο deep learning και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (ΕΦΓ). Με τη χρήση των τεχνολογιών αυτών, οι υπολογιστές μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να επιτελούν συγκεκριμένα καθήκοντα με επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και αναγνώριση μορφών στα δεδομένα.

Πως χρησιμοποιεί το “DALL E 2” το AI στην εμφάνιση εικόνων από κείμενο

Χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές που προαναφέραμε, το DALL E έχει μάθει τη σχέση μεταξύ των εικόνων και του κειμένου που χρησιμοποιείται για την περιγραφή τους. Χρησιμοποιεί μια διαδικασία που ονομάζεται “diffusion” (διάχυση), η οποία ξεκινά με ένα μοτίβο τυχαίων κουκκίδων και σταδιακά αλλάζει αυτό το μοτίβο προς μια εικόνα όταν αναγνωρίζει συγκεκριμένες πτυχές αυτής της εικόνας. Η διαδικασία προχωρά συγκρίνοντας τυχαίες, υπαρκτές εικόνες στο internet καθώς επίσης και φωτογραφίες που έχει δημιουργήσει η ίδια η μηχανή στο παρελθόν.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DALL E 2

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό με το email σας και το νούμερο του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε έναν όρο αναζήτησης εικόνας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη:
https://openai.com/dall-e-2

Το “Dall e 2” έχει τέσσερις προτάσεις-εικόνες για κάθε σας αναζήτηση.
*Σημείωση: Οι 50 πρώτες αναζητήσεις είναι δωρεάν. Στη συνέχεια υπάρχει χρέωση.

Παραδείγματα χρήσης του DALL E

Όπως αναφέραμε στην αρχή του κείμενου, πληκτρολογήσαμε τον όρο “Parthenon made from bacon”. Και το DALL E μας έδωσε την εξής εκδοχή:

parthenon from bacons
δηλαδή δημιούργησε μόνο του, τέσσερις φωτογραφίες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Σε μία ακόμα πιο προχωρημένη, φανταστική, σουρεαλιστική αναζήτηση, πληκτρολογήσαμε:
“a fox jumping over the sun and fighting with milk”
και η μηχανή μας επέστρεψε το παρακάτω αποτέλεσμα:

fox jump over sun

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim