Trends 2023: Dark Mode User Experience


Trends 2023: Dark Mode User Experience

Σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων: Σκοτεινή λειτουργία! Οι ιστοσελίδες γίνονται όλο και πιο μαύρες!

Η σκοτεινή λειτουργία ιστοσελίδων είναι μια από τις πρόσφατες τάσεις ανάπτυξης ιστοτόπων που έχει κερδίσει δημοτικότητα παγκοσμίως και ήρθε για να μείνει. Η ύπαρξη ενός ιστότοπου με σκοτεινό θέμα (dark template) διευκολύνει τον χρήστη να απολαμβάνει τον ιστό, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συσκευή. Παράλληλα μια έρευνα του 2012, υποστήριξε πως οι οθόνες που προβάλλουν λιγότερα χρώματα και κυρίως το άσπρο, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. Σενάριο πάντως που δεν έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Συμβατότητα και ευκολία στις φορητές συσκευές

Η πρόσβαση σε ιστότοπους με σκοτεινό τρόπο λειτουργίας από κινητά τηλέφωνα είναι εύκολη για τα μάτια σας. Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι ιστότοποι με σκοτεινό θέμα χρειάζονται ελάχιστη φωτεινότητα, ελαφρύνοντας έτσι την κατανάλωση μπαταρίας. Εκτός από τη μείωση της καταπόνησης των ματιών, το UI με σκοτεινό θέμα δίνει στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο ένα κομψό UX.

Σκοτεινά θέματα σε γνωστούς ιστοτόπους

Με τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Facebook, το Twitter, το Google και το Reddit να το έχουν ήδη επιλέξει, το dark mode UI θα είναι μία από τις δημοφιλείς αισθητικές αναβαθμίσεις στο πλαίσιο των τάσεων ανάπτυξης ιστοσελίδων το 2023.

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσετε τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να μπορούν να μετατρέψουν την ιστοσελίδα σας σε σκοτεινό θέμα;

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim