Νέο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ 5.000€ για e-shop - Δεκέμβριος 2020


Νέο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ 5.000€ για e-shop - Δεκέμβριος 2020

Το υπουργείο ανάπτυξης ανακοίνωσε τη νέα σειρά προγραμμάτων επιδότησης ΕΣΠΑ 2021 για ιστοσελίδες e-shop μέχρι 5000€.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης Ιωάννης ανακοίνωσε τα προγράμματα ενίσχυσης λιανικού εμπορίου. Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης αφορά δημιουργία e-shop για καταστήματα λιανικής πώλησης και αναμένεται στις αρχές του 2021.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 100% της συνολικής δαπάνης κατασκευής καινούργιου eshop αποκλειστικά για το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με πηγές, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ως πρώτο ΚΑΔ στην εφορία το λιανικό εμπόριο. Δευτερεύοντες ΚΑΔ δεν λαμβάνονται υπόψιν, συνεπώς η χονδρική μένει έξω από αυτό το πρόγραμμα.

Λεπτομέρειες προγράμματος ΕΣΠΑ

Πρόκειται για ένα σημαντικό βοήθημα για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω καραντίνας. Το ποσό επιχορήγησης μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 5.000€. Το κονδύλιο που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση φτάνει συνολικά τα 80 εκατομμύρια ευρώ και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αυξηθεί μελλοντικά, αναλόγως τη σχέση προσφοράς - ζήτησης.

Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 16.000 ωφελούμενες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με προοπτική να αυξηθούν έως 40% επιπλέον μέχρι το τέλος του έτους 2021.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα όλα τα προαπαιτούμενα του προγράμματος αλλά οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν εγγραφή για προέγκριση στην πλατφόρμα του υπουργείου.

Η λύση της Hexabit

Στη Hexabit αναλαμβάνουμε τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ καθώς επίσης και την κατασκευή του νέου eshop σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της Ε.Ε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του υπουργείου. Έχουμε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα και να δημιουργήσετε το νέο σας eshop με την αξιοπιστία της Hexabit και τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim