Τι είναι το metaverse και η μετα-στροφή του Facebook σε Meta


Τι είναι το metaverse και η μετα-στροφή του Facebook σε Meta

Νέα εποχή με νέο όνομα και πολλές καινούργιες λειτουργίες για το Facebook.

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης “Connect” το επόμενο βήμα για το μέλλον του τεχνολογικού κολοσσού του Facebook. Η δημοφιλής πλατφόρμα που εκατομμύρια χρήστες επιλέγουν για τη διασκέδασή τους, τις αγορές τους, την ενημέρωση και κοινωνικοποίησή τους μετονομάζεται σταδιακά σε μία αμιγώς ελληνική λέξη “Meta” (Μετά).

Τι είναι το Metaverse

Το “μετασύμπαν” Metaverse είναι ένας εικονικός κοινόχρηστος χώρος, στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας headsets εικονικής πραγματικότητας. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «ενσωματωμένο internet όπου αντί απλά να βλέπεις το περιεχόμενο, ζεις μέσα σε αυτό».

Η ακριβή περιγραφή του Mark Zuckerberg για το metaverse από την ανάρτησή του

«Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες.
Η επόμενη πλατφόρμα θα είναι ακόμη πιο καθηλωτική - ένα ενσώματο διαδίκτυο όπου θα είστε μέσα στην εμπειρία, όχι απλώς θα την κοιτάτε. Το αποκαλούμε αυτό metaverse και θα αγγίξει κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε» συνέχισε. «Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειάζεστε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας».

Θα μας ωφελήσει πρακτικά;

Το metaverse εκτός από ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας θα είναι και χώρος νέων επενδύσεων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα ανακοινώθηκε η πρόσληψη 10.000 εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Τι θα κάνουμε στο metaverse και πότε θα είναι έτοιμο;

Σύμφωνα πάντα με τον ιδρυτή του το metaverse ήρθε για να κάνει τους ανθρώπους όχι απλά να το χρησιμοποιούν αλλά να ζουν μέσα σε αυτό. Πέραν της πραγματικής μας ζωής το μετασύμπαν μας υπόσχεται μια ακόμα εικονική ζωή η οποία θα μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς: Εργασία, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο εύκολα και γρήγορα, παρακολούθηση θεαμάτων, ταξίδια, δραστηριότητες, νέες θέσεις εργασίας, πολλές και καινούργιες καινοτόμες ιδέες μας περιμένουν που το πιο πιθανό είναι να μην έχουμε φανταστεί ακόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ολοκλήρωση του meta δεν απέχει πολύ από το κοντινό μέλλον χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία μετάβασης. Σύντομα θα παρουσιαστούν οι νέες πλατφόρμες τεχνολογίας τις οποίες περιμένουμε υπομονετικά! Σταδιακά όλα τα καινούργια προϊόντα του meta θα παρουσιάζονται στον κόσμο του Facebook με σκοπό την απήχηση και τις αντιδράσεις των χρηστών.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim