Κατασκευή ιστοσελίδων με το Foundation CSS Framework


Κατασκευή ιστοσελίδων με το Foundation CSS Framework

Ο αποκριτικός σχεδιασμός ιστοσελίδας γίνεται πολύ πιο γρήγορος με το προηγμένο CSS Framework 'Foundation'

Το Foundation είναι μία οικογένεια css προγραμμάτων framework με το οποίο μπορεί ένας front-end developer να σχεδιάσει ή και να υλοποιήσει μια σχεδίαση ιστοτόπου, mobile application, email marketing templates κ.α.

Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα πόσο σημαντική είναι η ευελιξία κατά την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Το Foundation έρχεται να “γεμίσει” το κενό της αγοράς όσο αφορά τον πλουραλισμό και τις επιλογές ενός προγραμματιστή κατά την περάτωση ενός έργου. Διαθέτει πολλές βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται για την απόλυτη αποτύπωση μιας σχεδίασης.

Κατασκευή ιστοσελίδας με Foundation

Πρόκειται για μία άκρως επαγγελματική επιλογή για designers και developers με όλο και περισσότερες ομάδες να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς αυτό. Εμείς επιλέξαμε το foundation για την παρουσίασή του στο σημερινό μας άρθρο για τους εξής λόγους:

  • Εύκολη προσαρμογή σχεδίου σε κινητά, tablets και φορητές συσκευές: Με το Foundation δημιουργείτε πρώτα την εμφάνιση σε μικρές οθόνες και στη συνέχεια όσο μεγαλώνουν τα pixels τόσο πιο εύκολη γίνεται η προσαρμογή του δημιουργικού
  • Ελάχιστη πολυπλοκότητα, στρωτός κώδικας μεγάλη απόκριση και προσαρμοστικότητα: Προτού ξεκινήσουμε να γράφουμε αυτό το άρθρο παρατηρήσαμε τις αλλαγές που υλοποιούνται από έκδοση σε έκδοση. Το Foundation είναι από τα λίγα css frameworks που διατηρούν ανέπαφες τις εντολές και τις κλάσεις του, με σκοπό την ευχρηστία και την προσαρμογή
  • Εύκολη προσαρμογή παλαιότερων εκδόσεων: Έργα που έχουν κατασκευαστεί σε παλαιότερες εκδόσεις foundation μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν από έναν developer χωρίς φόβο και κίνδυνο ζημίας
  • Μεγάλο community: Εκατομμύρια προγραμματιστές ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Foundation μέσω του GitHub που μπορείτε να βρείτε εδώ:
    https://github.com/foundation/foundation-sites
    καθώς επίσης διαθέτει και ένα μεγάλο forum για απορίες και συζήτηση με προγραμματιστές:
    https://github.com/foundation/foundation-sites/discussions
  • Αρμονική συνύπαρξη html, css και javascript χωρίς conflicts και σφάλματα

Επιπλέον:

share

Κρυπτογραφημένη κοινοποίηση κώδικα

με σκοπό την ανάγνωση του από τρίτους προγραμματιστές ώστε να σχολιάσουν και να προσφέρουν λύσεις.

navigation

Ευέλικτα μοτίβα πλοήγησης

πλήρως προσαρμόσιμο και αρθρωτό σύστημα που συνδυάζει πολλά στοιχεία και αποθηκεύει πολλές γραμμές κώδικα για μελλοντική χρήση.

modular javascripts

Modular JavaScript Utilities

Δημιουργήστε τα δικά σας πρόσθετα JS μειώνοντας σημαντικά τον άχρηστο κώδικα από λειτουργίες που δεν σας ενδιαφέρουν.

Πληροφορίες σχετικά με το Foundation

Συνεχείς ενημερώσεις σχετικά με νέες εκδόσεις για το Foundation μπορείτε να βρείτε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: https://twitter.com/FoundationCSS

Μεγάλος αριθμός tutorials και εκμάθησης του framework στην επίσημη ιστοσελίδα:
https://get.foundation/learn/tutorials.html

Έτοιμα grids για προγραμματιστές που θέλουν να πειραματιστούν στο Foundation:
https://get.foundation/templates.html

Ιστοσελίδες με Foundation framework

Υπάρχουν πολλά brand που χρησιμοποιούν το foundation για τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους. Μερικά από τα γνωστότερα είναι:

adobe
amazon
cisco
disney
ebay
hp
samsung
the north face
national geographic
foundation in space

Συμβατότητα Foundation με διάφορους browsers

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της άριστης προσαρμοστικότητας και του ακέραιου χαρακτήρα του, το Foundation ανά τα έτη προσαρμόζεται σε όλες τις εκδόσεις των browser αλλά και των πυρήνων του εκάστοτε λογισμικού όπως Android και iOS χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις μέχρι στιγμής.

Foundation framework και Hexabit

Η εταιρία σχεδίασης και κατασκευής ιστοσελίδων Hexabit είναι σε θέση να σχεδιάσει την εφαρμογή σας ή την ιστοσελίδα σας με τη χρήση του Foundation css framework σε νεότερες εκδόσεις καθώς επίσης και να αναβαθμίσει το σύστημά σας στην τελευταία έκδοση του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim