Μετονομασία του Twitter σε Χ και όλες οι νέες δυνατότητες!


Μετονομασία του Twitter σε Χ και όλες οι νέες δυνατότητες!

Προσφάτως, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, ανακοίνωσε την μετονομασία της πλατφόρμας σε Χ.

Η παραπάνω διαδικασία, επιφέρει μια σειρά από αλλαγές στη νοοτροπία του social network καθώς και στις διαθέσιμες λειτουργίες του. Η Λίντα Γιακαρίνο, διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες της να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις συνομιλίας. Η ευκολία του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι πως δεν θα χρειάζεται να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, ή κάποιο άλλο προσωπικό στοιχείο πέραν του username σας, ώστε να σας βρίσκουν οι χρήστες.

Το σύνθημα του Elon Musk όταν αγόρασε το Twitter ήταν “Μια πλατφόρμα για όλους”. Πρακτικά η προσθήκη βιντεοκλήσης είναι μια ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του Χ

Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του ίδιου του ιδιοκτήτη, το Χ θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί τραπεζικές συναλλαγές (όπως πρόσφατα έκανε το Viber με δικό του πορτοφόλι), να ανταλλάσει κρυπτονομίσματα και ntf’s, να προσφέρει εκτός από υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης, υπηρεσίες ψυχαγωγίας (ενσωματώνοντας στο μέλλον τον εικονικό “κόσμο”) καθώς και άλλες υπηρεσίες που χρειάζεται ένας χρήστης στην καθημερινότητά του. Ο προσανατολισμός οπότε είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα με πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Γιατί μετονομάστηκε το Twitter σε X;

Η αλλαγή του ονόματος αντιπροσωπεύει την απελευθέρωση του παλιού γνωστού Twitter και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής. Μία εποχή που συνοδεύεται με εξέλιξη, αλλαγή νοοτροπίας της πλατφόρμας και ενσωμάτωση όλων των νέων τεχνολογιών.

Τεχνολογικοί αναλυτές αναφέρουν πως η νέα στρατηγική του X βασίζεται πολύ στην κινεζική πλατφόρμα WeChat που προσφέρει μεγάλη γκάμα εφαρμογών και υπηρεσιών. Επιπλέον στην Κίνα, οι πολίτες πλέον δεν συναλλάσσονται με χαρτονομίσματα αλλά με ηλεκτρονικές εφαρμογές. Οι δημοφιλέστερες είναι το WeChat και το AliPay.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός

Η ανακοίνωση της Γιακαρίνο οδήγησε εκπροσώπους οργανώσεων προστασίας ατομικών δικαιωμάτων σε εκτίμηση πως η δημιουργία μιας τέτοιας πλατφόρμας, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας της ιδιωτικότητας του χρήστη γιατί θα πρέπει να συμπληρώνει ένα σύνολο κρίσιμων προσωπικών δεδομένων ώστε να τη χρησιμοποιήσει.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim