Η έννοια των hashtags και πως χρησιμοποιούνται


Η έννοια των hashtags και πως χρησιμοποιούνται

Τα hash tags είναι λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν μία ανάρτηση ή ένα άρθρο - κείμενο blog.

Χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, όπως Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Pinterest, Tumblr κ.α.

Τι είναι το hashtag;

Η λέξη εννοιολογικά προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων hash που στα αγγλικά σημαίνει δίεση (#) και tag που σημαίνει ετικέτα. Θεωρητικά μία λέξη hashtag χαρακτηρίζει το κείμενο που θα ακολουθήσει. Πέραν των τεχνολογικών λειτουργιών που θα αναλύσουμε παρακάτω, τα hashtags μπορούν να δώσουν μια εικόνα του θέματος στον αναγνώστη, χωρίς καν να διαβάσει το κείμενο. Παράλληλα, στα social media χρησιμοποιούνται για την κατηγοριοποίηση των αναρτήσεων με σκοπό την εύκολη αναζήτηση και πρόσβαση του χρήστη σε αυτές. Το Twitter ήταν και σε αυτήν την περίπτωση ο εμπνευστής των hashtags, χρησιμοποιώντας τα για πρώτη φορά το 2007.

Τα hashtags γράφονται σε οποιαδήποτε γλώσσα αλλά κυριαρχούν τα αγγλικά. Επίσης, έχουν κάποιους κανόνες σύνταξης. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτήρα space (κενό) ή να ξεκινήσετε με έναν αριθμό. Στη συνέχεια των γραμμάτων μπορείτε να προσθέσετε όσους αριθμούς θέλετε, π.χ. #hexabit2017 και όχι #2017hexabit.

Λειτουργίες των hashtags

Τα hash tags είναι ενεργά και έχουν πρακτική λειτουργία όταν είναι link, τα οποία οδηγούν σε μια κατηγορία με παρόμοιες αναρτήσεις. Σε επίπεδο αλγορίθμου, τα hashtags συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, μέσω της λειτουργίας των cookies, στην αποθήκευση πληροφοριών που σχετίζονται με μία ανάρτηση ή με έναν χρήστη. Για παράδειγμα, όταν κάποιος χρήστης κάνει συχνά ανάρτηση με hashtag #cars τότε ο αλγόριθμος της εκάστοτε πλατφόρμας (π.χ. Facebook) καταλαβαίνει πως του αρέσουν τα αυτοκίνητα και έτσι του προβάλλει αντίστοιχες αναρτήσεις και διαφημίσεις.

Με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω τα hashtags ενισχύουν τις διαφημίσεις και τις καμπάνιες που δημιουργούμε για επιχειρήσεις.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα hashtags;

Είναι απλό. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα hashtags είναι να το προσθέσετε στην ανάρτηση σας σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Παράλληλα, μπορείτε να πάρετε μέρος σε κάποια συζήτηση προσθέτοντας το κατάλληλο hashtag. Για παράδειγμα, γράφοντας μια ανακοίνωση στο twitter και στο τέλος βάζοντας το hashtag #περιβάλλον μπορείτε να συμμετέχετε σε μια παγκόσμια συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου hashtag;

Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσετε το δικός σας hashtag είναι να προσθέτε τη δίεση (#) μπροστά από οποιαδήποτε λέξη. Τόσο εύκολα. Όλες οι λέξεις και εκφράσεις μπορούν να γίνουν hashtags, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καταλήξουν σε viral*. Η συμβουλή μας είναι να δημιουργείτε hashtags με λίγες λέξεις καθώς αυτό είναι πιο πιθανό να κάνουν και άλλοι χρήστες και έτσι να έχετε αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε: #pc #building #case #mode αντί για: #simera_eftiaksa_to_kouti_tou_ypologisti_mou για ευνόητους λόγους. Πολύ σημαντική είναι και η σειρά με την οποία θα τοποθετήσετε τις λέξεις ώστε να αποδώσουν το επιθυμητό νόημα. Προσπαθήστε να περιγράψετε αυτό που θέλετε με όσο το δυνατόν λιγότερα hashtags αλλά ουσιαστικότερο νόημα. Όταν δημιουργήσετε το δικό σας hashtag πείτε και στους φίλους σας να το χρησιμοποιούν ώστε να γίνει γρήγορα δημοφιλές.

Για να μαθαίνετε ό,τι νέο υπάρχει για την εταιρία μας και να βλέπετε τα καινούργια μας project ακολουθήστε το hashtag #hexabit και μείνετε ενημερωμένοι.

*viral είναι μια ανάρτηση - video - κείμενο - λεκτικό που γίνεται γοργά πολύ δημοφιλές κυρίως μέσω internet και των κοινωνικών δικτύων.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα hashtags σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim