Ιστορικές αλλαγές στον αλγόριθμο της Google: Ποιες ιστοσελίδες επηρεάστηκαν


Ιστορικές αλλαγές στον αλγόριθμο της Google: Ποιες ιστοσελίδες επηρεάστηκαν

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εφαρμόστηκε μία μεγάλη αλλαγή στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η ανανέωση ονομάστηκε “Google Medic Update” με την δικαιολογία πως αφορά κυρίως ιστοσελίδες ιατρικού περιεχομένου. Η ενημέρωση Google Medic είναι μια σημαντική ενημέρωση αλγορίθμου που κυκλοφόρησε από την Google τον Αύγουστο του 2018. Σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης που σχετίζονται με θέματα υγείας και ιατρικής, εξ ου και το όνομα "Medic".

Τιμωρία γι’ αυτούς με διπλότυπο περιεχόμενο

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη των ιστοσελίδων, είναι αυτές με διπλότυπο περιεχόμενο. Τα κείμενα copy-paste καθώς και ιστοσελίδες με ίδια κείμενα σε διαφορετικές υποσελίδες τους, έπεσαν στα αποτελέσματα κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Δίνετε συμβουλές παντός τύπου; Πρέπει να σας προτείνουν

Ένας ακόμα λόγος πτώσης στα αποτελέσματα της Google, είναι οι ιστοσελίδες που ανέβηκαν μερικώς, με το ποιοτικό τους περιεχόμενο και τα πολλά κείμενα που διαθέτουν. Αυτές οι ιστοσελίδες ουσιαστικά εφάρμοσαν τους κανόνες της Google ώστε να μπορέσουν να καταταχθούν ψηλά στα αποτελέσματα. Όμως, όσες ιστοσελίδες δεν είχαν πολλά και ποιοτικά backlinks, έπεσαν αρκετά στα αποτελέσματα. Η λογική της Google είναι: Δίνεις συμβουλές μέσω των κειμένων σου; Έχεις επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου; Πρέπει να σε προτείνουν κι άλλες ιστοσελίδες με τη λογική της παραπομπής, δηλαδή ενός τύπου αναγνώριση των ορθών του λόγου σου.

Είναι γεγονός πως η Google βελτιώνει συνεχώς τον αλγόριθμο, σύμφωνα με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης. Εν συνεχεία των παραπάνω βελτιώσεων είναι οι πολλές ανακατατάξεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Μέχρι τον ερχομό της νέας χρονιάς αναμένουμε σημαντικότερες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η Google ελέγχει ποιοτικά το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim