Ιστοσελίδες με άποψη και στυλ: Κάλυψη αναγκών με τη βέλτιστη απεικόνιση


Ιστοσελίδες με άποψη και στυλ: Κάλυψη αναγκών με τη βέλτιστη απεικόνιση

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ένας web designer μπορεί να προσθέσει άποψη και στυλ σε έναν ιστότοπο.

Στην Hexabit έχουμε αυστηρούς κανόνες που ακολουθούμε κατά τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας, να ακολουθεί τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι επίσης η ταύτιση της ιστοσελίδας με την υπόλοιπη εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων: Οπτική ιεραρχία

Η δημιουργία μιας οπτικής ιεραρχίας είναι ζωτικής σημασίας στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αυτό σημαίνει ότι τα πιο σημαντικά στοιχεία στη σελίδα, όπως ο τίτλος, πρέπει να είναι τα πιο εμφανή. Με τη χρήση αντιθετικών μεγεθών, χρωμάτων και στυλ γραμματοσειράς καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε μια οπτικά ελκυστική ιστοσελίδα που είναι εύκολη στην πλοήγηση.

Επιλογή χρωμάτων - Χρωματική παλέτα

Η επιλογή μιας χρωματικής παλέτας είναι σημαντική στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, καθώς μπορεί να δώσει τον τόνο για ολόκληρη την ιστοσελίδα. Τα χρώματα που επιλέγονται θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να είναι συνεπή σε όλη την ιστοσελίδα. Εκτός από την ακολουθία της υπόλοιπης εταιρικής ταυτότητας, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε την ψυχολογία των χρωμάτων για να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη διάθεση ή συναίσθημα που θέλει να περάσει ο πελάτης, μέσω της ιστοσελίδας του.

Τυπογραφία

Η τυπογραφία είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Οι γραμματοσειρές που επιλέγονται θα πρέπει να είναι ευανάγνωστες και συνεπείς σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Αναλόγως της σημαντικότητας της πληροφορίας, κάνουμε χρήση διαφορετικών μεγεθών και στυλ γραμματοσειράς για να προσεγγίσουμε τα βλέμματα των επισκεπτών.

Εικόνες

Οι εικόνες και τα γραφικά στοιχεία μπορούν να προσδώσουν μεγάλη προσωπικότητα σε έναν ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας εικόνες υψηλής ποιότητας και συνάφειας, ενισχύουμε το μήνυμα του ιστότοπου και κατευθύνουμε τον επισκέπτη . Εξετάζουμε προσεκτικά την τοποθέτηση των εικόνων και το μέγεθος των αρχείων, ώστε να αποφεύγεται η επιβράδυνση του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε πάντα εικόνες τελευταίας τεχνολογίας format όπως π.χ. το webp.

Διάταξη στοιχείων στην ιστοσελίδα

Η διάταξη ενός δικτυακού ιστοτόπου είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας φιλικής προς τον χρήστη εμπειρίας (user experience). Εξετάζουμε την τοποθέτηση των στοιχείων στη σελίδα, όπως η γραμμή πλοήγησης (μενού) και τα κουμπιά κλήσης (call to action), ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητά τους. Τονίζουμε τα στοιχεία που είναι σημαντικότερα για τον πελάτη ώστε να επιτυγχάνεται ο σκοπός της ιστοσελίδας, δηλαδή η πώληση.

Προσαρμογή σε φορητές συσκευές - Responsive Web Design

Με την αυξανόμενη χρήση κινητών συσκευών, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος που ανταποκρίνεται και είναι προσβάσιμος σε όλες τις συσκευές. Τα στοιχείων σχεδιασμού που χρησιμοποιούμε, όπως διατάξεις και κλιμακούμενες εικόνες, έχουν τη δυνατότητα απόκρισης σε όλες τις αναλύσεις οθονών ώστε να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπος θα φαίνεται εξαιρετικά σε όλες τις συσκευές.

Δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες!

Προτού παραδώσουμε ένα έργο, δοκιμάζουμε τις διάφορες εκδοχές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας επισκέπτης. Μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν οπτικά ελκυστικό και φιλικό προς τον χρήστη ιστότοπο που θα αφήσει μόνιμη εντύπωση στους επισκέπτες!

Στην Hexabit internet services, δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα ενθέματα (templates) από ιστοσελίδες που εμπορεύονται αυτά στο internet. Αντιθέτως σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα σας από το μηδέν, καθώς διαθέτουμε τμήμα γραφιστικής που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι. Αυτό σημαίνει πως το έργο που θα σας παραδώσουμε, είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στο υπόλοιπο internet.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim