Υπηρεσίες Hexabit: Κατοχύρωση ονόματος domain name ιστοσελίδας


Υπηρεσίες Hexabit: Κατοχύρωση ονόματος domain name ιστοσελίδας

Η καταχώριση domain είναι η διαδικασία απόκτησης μιας μοναδικής διεύθυνσης, γνωστής ως όνομα τομέα, για έναν ιστότοπο.

Χρησιμεύει ως διαδικτυακή ταυτότητα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να καθιερώσουν την παρουσία της επωνυμίας τους και να καταστήσουν τον ιστότοπό τους προσβάσιμο σε χρήστες σε όλο τον κόσμο. Τα domain names καταχωρούνται συνήθως μέσω καταχωρητών, οι οποίοι διαχειρίζονται και διατηρούν τα αρχεία αυτών των ονομάτων στο διαδίκτυο.

Κατοχύρωση ονόματος domain name στη Hexabit

Η εταιρία προγραμματισμού Hexabit internet services είναι σε θέση να κατοχυρώσει το domain name της επιλογής σας, εάν κι εφόσον αυτό, είναι ελεύθερο προς αγορά. Η καταχώριση ενός ονόματος domain αντικατοπτρίζει το εμπορικό σήμα και τις βασικές πληροφορίες μιας εταιρείας, που βοηθά στη διατήρηση της συνοχής σε όλα τα διαδικτυακά σημεία.

Για παράδειγμα: Εάν η εταιρία σας ονομάζεται “ASPO” μπορούμε να κατοχυρώσουμε ένα domain name σαν κι αυτό: www.aspo.gr

Η κατάληξη του domain name (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το .gr) συμβολίζει είτε τη χώρα που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, είτε την εμπορική σημασία της. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο όνομα σας αρέσει, αρκεί να είναι ελεύθερο προς κατοχύρωση. Υπάρχουν διάφορες καταλήξεις ονομάτων όπως:

  • gr - Για Ελλάδα
  • .eu - European union για την Ευρώπη
  • .com - Commercial για εμπορική χρήση
  • .net - Για παγκόσμια χρήση
  • .cy - Για Κύπρο
  • .co.uk - Για το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε περίπτωση που δεν είναι ελεύθερο το domain name που αναζητείτε, υπάρχουν και επιπρόσθετες καταλήξεις όπως:

  • .com.gr
  • .com.cy

Ποιοτικότερη απόδοση του ονόματος σε συνδυασμό με το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης

Πέραν της επωνυμίας σας, μπορείτε να εντάξετε μέρος της δραστηριότητάς σας στο όνομα domain name που θα καταλήξετε.
Για παράδειγμα, εάν η εταιρία σας ονομάζεται “ASPO” και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας τη βιομηχανία φαγητού ή την εστίαση στην Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε τους εξής συνδυασμούς:

  • aspofoods.gr
  • aspo-foods.gr
  • aspo-drinks.gr

Συμβουλή: Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε ελεύθερο το όνομα που σας αρέσει, μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυασμούς με την μεσαία παύλα (-) όπως στο παραπάνω παράδειγμα.

Εκτός από τη διαδικασία κατοχύρωσης, η Hexabit λειτουργεί συμβουλευτικά, ώστε να βρείτε το κατάλληλο όνομα domain name για την ιστοσελίδα σας.

Συμβουλή νο2: Υπάρχουν πολλές καταλήξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Λόγο αύξησης όγκου ιστοσελίδων, δημιουργούνται καινούργιες. Για παράδειγμα μπορείτε πλέον να κλείσετε μια κατάληξη “.shop” σε περίπτωση που έχετε ένα e-shop. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα σε ένα domain name, είναι πολύ σημαντικά και για την οργανική προώθηση μιας ιστοσελίδας, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim