Διαφορές και πλεονεκτήματα δημιουργίας custom template


Διαφορές και πλεονεκτήματα δημιουργίας custom template

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, η Hexabit σχεδιάζει το γραφιστικό της ιστοσελίδας σας από το μηδέν.

Υπάρχουν όμως πολλές γνωστές εταιρίες, που χρησιμοποιούν έτοιμα ενθέματα (templates) κατά τη δημιουργία ενός website. Τα έτοιμα templates, μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος από γνωστές ιστοσελίδες όπως το templatemonster.com και το themeforest.net, είτε δωρεάν, είτε με ένα μικρό κόστος.

Ο σχεδιασμός ενός προσαρμοσμένου προτύπου έναντι της χρήσης ενός προ-σχεδιασμένου template, έχει πολλά πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε τις διαφορές χρήσης ενός custom template με ένα έτοιμο.

Πλεονεκτήματα χρήσης custom template

Unique Branding: Με ένα προσαρμοσμένο πρότυπο (template), έχετε τον πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την ταυτότητα της επωνυμίας σας.

Προσαρμοσμένη λειτουργικότητα: Τα custom templates κατασκευάζονται για να ενσωματώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που είναι μοναδικές για τις ανάγκες του ιστοτόπου σας.

Βελτιστοποιημένη απόδοση: Τα προσαρμοσμένα πρότυπα μπορούν να βελτιστοποιηθούν για υψηλή απόδοση, εξασφαλίζοντας ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Επεκτασιμότητα: Ένα custom template σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μελλοντική ανάπτυξη και αλλαγές στον ιστότοπό σας χωρίς να διακυβεύεται ο σχεδιασμός ή η λειτουργικότητά του.

Δημιουργική ελευθερία: Οι σχεδιαστές έχουν πλήρη δημιουργική ελευθερία να εξερευνήσουν καινοτόμα στοιχεία σχεδιασμού και λειτουργικότητας.

Μοναδικότητα: Σχεδιάζοντας το δικός σας website, έχετε ένα μοναδικό έργο, υπό την έννοια πως δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στο υπόλοιπο internet. Λογικά, δεν θα σας άρεσε να δείτε μια πανομοιότυπη ιστοσελίδα ανταγωνιστή σας. Ο κίνδυνος ο ιστότοπός σας να μοιάζει με άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο είναι διαρκώς υπαρκτός.

Προώθηση σε επίπεδο κώδικα: Τα custom templates, τείνουν να έχουν πολύ άχρηστο κώδικα μιας και δημιουργούνται με σκοπό να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που εσείς δεν χρειάζεστε. Γι’ αυτόν τον λόγο πετυχαίνουν συχνά χειρότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Σε γενικές γραμμές, το SEO είναι δυσκολότερο με τα έτοιμα templates σε σχέση με τα custom. Συνεπώς είναι καλύτερο να δημιουργείται ένα καινούργιο template από το μηδέν καθώς έτσι προσπερνάμε το συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν έχουμε το λεγόμενο κώδικα-σκουπίδι.

Μειονεκτήματα χρήσης custom template

Κόστος: Τα custom templates, απαιτούν συνήθως υψηλότερη χρηματική επένδυση, καθώς περιλαμβάνουν περισσότερες εργασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοτόπου.

Χρόνος: Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου προτύπου διαρκεί περισσότερο από ότι η χρήση ενός έτοιμου, ειδικά αν υπάρχουν πολύπλοκα χαρακτηριστικά.

Δεν είναι για χειριστές αλλά για προγραμματιστές: Τα custom templates συνήθως δεν δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη, να αλλάξει εύκολα και γρήγορα, τα χρώματα ή τις γραμματοσειρές ή τα multimedia της ιστοσελίδας, σε συγκεκριμένα σημεία και όχι στο περιεχόμενο ενός άρθρου ή ενός post.

Η επιλογή μεταξύ ενός προσαρμοσμένου προτύπου και ενός προ-σχεδιασμένου, εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, το επίπεδο της ιστοσελίδας και τους μακροπρόθεσμους στόχους για την εταιρία σας.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim