Τι είναι το Responsive web design και πως βοηθάει την ιστοσελίδα σας


Τι είναι το Responsive web design και πως βοηθάει την ιστοσελίδα σας

Ιστοσελίδες για όλες τις οθόνες, για όλες τις αναλύσεις: Προσαρμογή ιστοσελίδας σε κινητά, tablets και παλιές μικρές οθόνες.

Το Responsive web design (RWD) είναι μια προσέγγιση στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων που στοχεύει στη δημιουργία ιστοτόπων που είναι εύκολα προσβάσιμοι και χρηστικοί σε διαφορετικές συσκευές με διαφορετικά μεγέθη οθόνης, όπως smartphones, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ποιος είναι ο σκοπός του responsive web design

Στόχος είναι να παρέχεται στους χρήστες μια συνεπής και βέλτιστη εμπειρία περιήγησης, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστότοπων με τη χρήση ενός ευέλικτου συστήματος πλέγματος μέσω CSS που επιτρέπει στο περιεχόμενο να προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη και ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου θα αλλάζει ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείται για την προβολή του, με το περιεχόμενο να αναδιαμορφώνεται και να αλλάζει μέγεθος ώστε να προσαρμόζεται στην οθόνη.

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι σημαντικός λόγω της αυξανόμενης χρήσης κινητών συσκευών για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το traffic μέσω κινητών τηλεφώνων αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της συνολικής κίνησης στον ιστό, παγκοσμίως. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν smartphones και tablets για να περιηγηθούν στον ιστό, είναι σημαντικό οι ιστότοποι να σχεδιάζονται έτσι ώστε να είναι φιλικοί προς τα κινητά και να παρέχουν απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης σε όλες τις συσκευές.

Η Google δίνει προτεραιότητα στο Mobile-First

Δεν είναι μυστικό ότι η Google έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της προσέγγισης "πρώτα τα κινητά" τα τελευταία χρόνια. Στόχος της είναι να παρέχει πολύτιμο και κυρίως προσβάσιμο περιεχόμενο στους χρήστες. Ο αλγόριθμος τείνει περισσότερο να κατατάσσει έναν ιστότοπο που ανταποκρίνεται σε πολλές αναλύσεις οθονών και να είναι φιλικός προς το χρήστη.

Βελτιωμένη χρηστικότητα ιστοσελίδας

Ο χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα, είναι μια σημαντική ένδειξη για το αν το περιεχόμενό σας ταιριάζει με αυτό που αναζητά ο χρήστης και αν είχε μια θετική εμπειρία στον ιστότοπό σας. Το σκεπτικό είναι ότι αν ένας χρήστης δεν είναι ικανοποιημένος από το περιεχόμενό σας (ή, στην προκειμένη περίπτωση, από την εμπειρία του ιστοτόπου σας), τότε είναι λιγότερο πιθανό να παραμείνει εκεί. Ο responsive σχεδιασμός καθιστά τους ιστότοπους ταχύτερους, πιο προσβάσιμους και ευκολότερους στην πλοήγηση. Διευκολύνει τους χρήστες να βρουν στη συνέχεια τις πληροφορίες που αναζητούν και συνήθως τους ενθαρρύνει να παραμείνουν στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, η καλή χρηστικότητα μπορεί να ενθαρρύνει τους χρήστες να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας στο μέλλον.

Η λύση της Hexabit

Η εταιρία προγραμματισμού και κατασκευής ιστοσελίδων “Hexabit Internet Services” σχεδιάζει και κατασκευάζει responsive ιστοσελίδες, που προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους οθονών. Δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες, παραδίδει τα έργα της, αφού πρώτα ελεγχθούν για τη σωστή προσαρμογή τους σε όλους τους τύπους των οθονών.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού μηνύματος ταχυδρομείου για περισσότερες πληροφορίες.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim