Κατασκευή ιστοσελίδας “Σχεδία στην πόλη”


Κατασκευή ιστοσελίδας “Σχεδία στην πόλη”

Η Hexabit θέλοντας να συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο της καλλιτεχνικής παιδαγωγικής ομάδας “Σχεδία στην πόλη” δημιούργησε τη νέα της ιστοσελίδα.

Πλέον όλα τα μέλη της ομάδας έχουν πρόσβαση στα νέα, τα σεμινάρια και τις προσεχείς εκδηλώσεις της “Σχεδίας”, ενώ οι νέοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το κοινωνικό της έργο.

Ποια είναι η “Σχεδία στην πόλη”

Η “Σχεδία στην πόλη” είναι μία εθελοντική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1999. Έχει νομική υπόσταση ως αστική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Βασικός άξονας δραστηριότητάς της είναι τα παιδιά και οι νέοι με έμφαση στην εξωστρέφεια, τη βιωματική μάθηση και το καλλιτεχνικό παιχνίδι. Προσφέρει διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά και νέους με ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως παιδιά με αναπηρίες, μαθησιακές δυσκολίες, πρόσφυγες, παιδιά που προέρχονται από ευάλωτα οικογενειακά περιβάλλοντα, κ.α. Παράλληλα, δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας σε θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές δυσκολίες.

Συνεργάζεται με ομάδες από όλο τον κόσμο και συμμετέχει σε θεματικά φεστιβάλ και ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων. Διοργανώνει ημερίδες και βιωματικά σεμινάρια που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή ειδικών σχολικών προγραμμάτων.

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος δραστηριότητας της οργάνωσης είναι η έρευνα σχετικά με τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για τη συμπεριληπτική μάθηση και τον ρατσισμό.

Η συμβολή της Hexabit

Η Hexabit συνεργάζεται επισήμως με την οργάνωση “Σχεδία στην πόλη” από το 2014. Θέλοντας να στηρίξει το έργο της ομάδας, ανέλαβε την κατασκευή της νέας της ιστοσελίδας. Γιατί όπως λένε και τα μέλη της “Σχεδίας“:

ο εθελοντισμός είναι μικρές καθημερινές πράξεις αλληλεγγύης

Δείτε την ιστοσελίδα της

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim