Τεχνικές Σχεδίασης Ιστοσελίδων: Σχεδιασμός της νέας ψηφιακής εποχής


Τεχνικές Σχεδίασης Ιστοσελίδων: Σχεδιασμός της νέας ψηφιακής εποχής

Η σχεδίαση ιστοσελίδων αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο στην ανάπτυξη μιας επιτυχημένης διαδικτυακής παρουσίας.

Με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας και των προτιμήσεων των χρηστών (που συνεχώς αλλάζουν), ανακαλύπτουμε και εφαρμόζουμε νέες τεχνικές και στρατηγικές ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες του κοινού. Στην Hexabit, μεριμνούμε ώστε να βρισκόμαστε πάντα στην κορυφή των εξελίξεων και να συμβαδίζουμε με τα trend της εποχής. Στο σημερινό άρθρο, εξετάζουμε κάποιες από τις βασικές τεχνικές σχεδίασης ιστοσελίδων που κυριαρχούν στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Μinimal σχεδίαση ιστοσελίδων

Η μινιμαλιστική σχεδίαση ιστοσελίδας ή αλλιώς σχεδίαση αφαιρετικής λογικής, στοχεύει στην απλότητα και στην ευκρίνεια. Αυτός ο τύπος σχεδίασης επικεντρώνεται στον ελάχιστο αριθμό στοιχείων και χρωμάτων, δημιουργώντας μια ιστοσελίδα που είναι ευανάγνωστη και εύκολη στην πλοήγηση.

Σχεδίαση Μπαρόκ (Baroque)

Η σχεδίαση μπαρόκ είναι γνωστή για την υπερβολική και εκκεντρική αισθητική της. Χαρακτηρίζεται από πλούσια διακόσμηση, πολυσύνθετα μοτίβα, και λεπτομερή στοιχεία. Στη σχεδίαση ιστοσελίδων, αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσα από πολυστρωματικά γραφικά, εκκεντρικές γραμματοσειρές και πλούσιες χρωματικές παλέτες.

Σχεδίαση Τύπου Κάρτας (Card-based)

Η σχεδίαση τύπου κάρτας χρησιμοποιεί μικρές κάρτες ή πλακίδια για να οργανώσει το περιεχόμενο. Αυτή η προσέγγιση είναι ευέλικτη και προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιείται κυρίως σε απλές ιστοσελίδες one-page ή αλλιώς mini-websites για σύντομη παρουσίαση προϊόντος ή υπηρεσίας.

Σχεδίαση Μικρο-Κινήσεων (Micro-Interactions)

Οι μικρές κινήσεις και αλληλεπιδράσεις προσθέτουν δυναμική στη σχεδίαση. Η χρήση μικρών, ανεπαίσθητων κινήσεων κατά τον ολοκληρωτικό σχεδιασμό μπορεί να προσθέσει ενδιαφέρον και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη.

Σχεδίαση Vintage (Εποχής)

Η σχεδίαση vintage ή αλλιώς retro, αναπαριστά στοιχεία του παρελθόντος, χρησιμοποιώντας ρετρό χρώματα (κυρίως παλ και γήινες αποχρώσεις), εικόνες και στοιχεία εποχής 70’s, 80’s και 90’s (όπως κορνίζες, πάτερν κλπ.). Αυτό το στιλ προσφέρει μια αίσθηση νοσταλγίας και μοναδικότητας.

Σχεδίαση Μοντέρνου Υλικού (Material Design)

Η σχεδίαση μοντέρνου υλικού είναι μια προσέγγιση που ακολουθεί τις οδηγίες της Google για δημιουργία ομοιόμορφων και ρεαλιστικών ιστοσελίδων. Χαρακτηρίζεται από επίπεδα, σκιές και χρώματα που αντανακλούν το ύφος και τη φιλοσοφία της εκάστοτε επιχείρησης.

Σχεδίαση Σκιών (Skeuomorphic)

Η σχεδίαση σκιών αντιγράφει την εμφάνιση φυσικών αντικειμένων, όπως κουμπιά και υλικά, δημιουργώντας έναν ρεαλιστικό και καθολικό σχεδιασμό. Αυτό ενισχύει την κατανόηση των χρηστών για το πώς λειτουργούν τα διάφορα στοιχεία μέσα στην ιστοσελίδα και τους καθοδηγεί ώστε να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.

Στην Hexabit internet services, αυτό που θα βρείτε διαφορετικό, σε σχέση με τις άλλες εταιρίες του χώρου, είναι η μοναδική σχεδίαση για κάθε ιστοσελίδα που κατασκευάζουμε. Φιλοσοφία μας είναι η επικοινωνία με τον πελάτη, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

Δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα σχέδια (templates) από το internet. Σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα σας από το μηδέν καθώς η εταιρία μας διαθέτει τμήμα γραφιστικής. Με αυτόν τον τρόπο, σας παραδίδουμε ένα έργο μοναδικό, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στο υπόλοιπο internet.

Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στον χώρο του design ιστοσελίδων και να ανατρέχουμε σε πολλές πηγές ώστε να ενημερωνόμαστε για τις σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης ιστοσελίδων και όλα τα νέα trend που κυκλοφορούν.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim