Εργαλεία που χρησιμοποιεί η Hexabit: Waterfox!


Εργαλεία που χρησιμοποιεί η Hexabit: Waterfox!

Έχετε αναρωτηθεί εάν υπάρχει ένας browser που μπορεί να κάνει offline μεταφράσεις, να προστατεύει το απόρρητό σας και να λειτουργεί πάντα σε ιδιωτική περιήγηση;

Το Waterfox είναι η λύση που ψάχνετε! Και οι λειτουργίες του δεν σταματούν εδώ: Διαθέτει πολλά δωρεάν εργαλεία για developers που σε άλλες περιπτώσεις θα έπρεπε να εγκαταστήσετε χειροκίνητα.

Τι είναι το Waterfox

Το waterfox είναι ένας browser (όπως π.χ. ο Chrome) που μας επιτρέπει να περιηγούμαστε στο internet με ενισχυμένη ασφάλεια. Προτείνεται σε χρήστες με ιδιαίτερη ευαισθησία στο απόρρητο των δεδομένων τους, που παράλληλα δεν διαθέτουν πολλές γνώσεις ώστε να το προστατέψουν.

Το waterfox δημιουργήθηκε από τον Έλληνα Αλέξη Κοντό (https://www.f6s.com/alexkontos1) και πλέον αγοράστηκε και υποστηρίζεται από την εταιρία System1 με έδρα το Los Angeles.

Γιατί να χρησιμοποιήσω Waterfox και όχι κάποιον άλλον γνωστό browser

Το Waterfox κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν και οι υπόλοιπο δημοφιλείς browsers με την διαφορά ότι έχει περισσότερες λειτουργίες προεπιλεγμένα εγκατεστημένες.
Οι λειτουργίες αυτές είναι:

  • Δυνατότητα μετάφρασης κειμένων από ιστοσελίδες χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο internet με τη μέθοδο ML. Με την υποστήριξη του έργου Bergamot, μπορείτε να μεταφράζετε κείμενα χωρίς να ανεβαίνουν σε κάποιο cloud. Συνεπώς το απόρρητο παραμένει σε πρώτο επίπεδο.
  • Χωρίς τηλεμετρία: Ό,τι κάνετε στο πρόγραμμα περιήγησης παραμένει τοπικά στον υπολογιστή σας. Η τηλεμετρία είναι απενεργοποιημένη και χρησιμοποιείται μόνο για περιορισμένη συλλογή δεδομένων ώστε να διατηρείται ο waterfox ενημερωμένος και ασφαλής.
  • Η Ιδιωτική περιήγηση δεν αποθηκεύει τα δεδομένα της περιήγησής σας, όπως το ιστορικό ή τα cookie και δεν αφήνει ίχνος μόλις αποσυνδεθείτε. Το Waterfox περιλαμβάνει επίσης ενισχυμένη προστασία παρακολούθησης, η οποία εμποδίζει τους κρυφούς ιχνηλάτες να συλλέγουν τα δεδομένα σας και να επιβραδύνουν την περιήγησή σας.
  • Προστασία παρακολούθησης: Εμποδίζει τους ιχνηλάτες να σας ακολουθούν στο διαδίκτυο και να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά σας χωρίς να παρεμβαίνουν στη λειτουργία του ιστότοπου. Σας προστατεύει επίσης από κακόβουλα προγράμματα όπως κακόβουλο λογισμικό, hackers και malware.
  • Είναι πανάλαφρο: Το waterfox μπορεί να “τρέξει” σε παλιούς υπολογιστές ή σε υπολογιστές με περιορισμένους πόρους και ισχύ γιατί είναι πολύ ελαφρύ πρόγραμμα και δεν απασχολεί μεγάλο μέρος της μνήμης σας. Επίσης “ζυγίζει” ελάχιστα mb και τα δεδομένα περιήγησης που αποθηκεύει είναι ελάχιστα.
  • Δεν εξαντλεί την μπαταρία σας (για laptop και tablet): Λόγω της ελάχιστης επεξεργαστικής ισχύς που χρειάζεται, ελαττώνει στο ελάχιστο τη χρήση της μπαταρίας σας.
  • Μπλοκάρει όλα τα media που είναι σε λειτουργία autoplay όταν κάνετε είσοδο σε μια ιστοσελίδα.
  • Διαθέτει όλες τις γνωστές λειτουργίες και επιλογές του Firefox ως προς τις προτιμήσεις και ρυθμίσεις του browsing.
  • Αναβαθμίζεται συνεχώς, όπως κάνουν όλοι οι browsers και δεν δημιουργεί προβλήματα στο λειτουργικό σας σύστημα.
  • Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε επιπρόσθετα προγράμματα anti-virus και anti-malware ώστε να προστατευτείτε κατά την περιήγησή σας.

Ένας όμορφος, εύχρηστος, γρήγορος browser με έμφαση στην ιδιωτικότητά σας!

Ενισχυμένο απόρρητο

Το μεγαλύτερο ατού είναι ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και η ορθή φύλαξη αυτών τοπικά στον υπολογιστή! Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλες οι μηχανές αναζήτησης τι σας ενδιαφέρει αυτόν τον καιρό!

Διαθέσεις εκδόσεις Waterfox

Το waterfox λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα: Windows, Apple, Linux και μπορείτε να τον κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του: https://www.waterfox.net/download

Περισσότερες πληροφορίες και νέα του waterfox μπορείτε να βλέπετε στο επίσημο twitter της πλατφόρμας:
https://twitter.com/Waterfoxproject

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim