Ανασχεδιασμός ιστοσελίδας: Αναγνωρίζοντας πως ήρθε η ώρα!


Ανασχεδιασμός ιστοσελίδας: Αναγνωρίζοντας πως ήρθε η ώρα!

Στον ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο, η διατήρηση ενός ενημερωμένου ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας.

Ένας ξεπερασμένος ιστότοπος μπορεί να αποθαρρύνει τους επισκέπτες, να βλάψει τη φήμη της επωνυμίας σας και να επηρεάσει αρνητικά το τελικό σας αποτέλεσμα. Αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι καιρός για επανασχεδιασμό; Ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε πρέπει να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας και ποια σημάδια δείχνουν ότι το redesign έχει καθυστερήσει.

“Ντεμοντέ εικόνα και σχεδίαση”

Κάθε 2-3 χρόνια: Κατά μέσο όρο, σκεφτείτε έναν επανασχεδιασμό κάθε 2-3 χρόνια. Οι τάσεις και η τεχνολογία του σχεδιασμού ιστοσελίδων εξελίσσονται ραγδαία και αυτό που ήταν πρωτοποριακό πριν από μερικά χρόνια μπορεί τώρα να φαίνεται ξεπερασμένο.

Νέα επωνυμία: Εάν η επιχείρησή σας υποβληθεί σε αλλαγή της επωνυμίας της, ο ιστότοπός σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές. Η συνέπεια στην επωνυμία σε όλες τις πλατφόρμες είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ισχυρής ταυτότητας μάρκας.

Ζητήματα εμπειρίας χρήστη

Υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης: Εάν οι επισκέπτες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας γρήγορα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι ελκυστικός ή φιλικός προς τον χρήστη. Το ποσοστό εγκατάλειψης επισκεπτών, μπορείτε να το βρείτε εύκολα, μέσω του Google analytics.

Αργοί χρόνοι φόρτωσης: Οι ιστότοποι θα πρέπει να φορτώνουν μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα. Εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός, οι επισκέπτες είναι πιθανό να τον εγκαταλείψουν πριν φορτώσει πλήρως.

Mobile Responsive

Mobile traffic: Με την αυξανόμενη χρήση κινητών συσκευών, ένας φιλικός προς τα κινητά σχεδιασμός είναι αδιαπραγμάτευτος. Εάν ο ιστότοπός σας δεν παρέχει καλή εμπειρία χρήσης σε smartphones και tablets, ήρθε η ώρα για επανασχεδιασμό.

Responsive Web Design: Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας προσαρμόζεται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης, σε πολλές αναλύσεις και συσκευές.

Απόδοση SEO

Κατατάξεις μηχανών αναζήτησης: Αν ο ιστότοπός σας δεν κατατάσσεται υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ξεπερασμένες πρακτικές SEO ή σε κακή δομή του ιστότοπου. Ένας επανασχεδιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να ενσωματώσετε τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές SEO.

Τεχνικά ζητήματα SEO: Προβλήματα όπως οι σπασμένοι σύνδεσμοι, τα ξεπερασμένα πρόσθετα και η κακή αρχιτεκτονική του ιστότοπου μπορούν να βλάψουν τις προσπάθειες SEO σας.

Διαχείριση περιεχομένου και λειτουργικότητα

Δύσκολες ενημερώσεις: Η μετάβαση σε ένα πιο φιλικό προς το χρήστη Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο.

Νέα χαρακτηριστικά: Καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται, μπορεί να χρειάζεστε νέες λειτουργίες, όπως δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα ιστολόγιο ή μια πύλη πελατών. Ένας επανασχεδιασμός μπορεί να βοηθήσει στην ενσωμάτωση αυτών των λειτουργιών.

Σημάδια ότι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας είναι παλιομοδίτικος

Οπτικός σχεδιασμός

Ξεπερασμένη αισθητική: Αν η ιστοσελίδα σας μοιάζει να ανήκει στις αρχές της δεκαετίας του 2010, με στοιχεία όπως κινούμενα σχέδια Flash, βαριές διαβαθμίσεις ή ξεπερασμένες γραμματοσειρές, ήρθε η ώρα για ανανέωση.

Ακατάστατη διάταξη: Ο σύγχρονος σχεδιασμός ευνοεί την απλότητα και τον μινιμαλισμό. Μια ακατάστατη, πολύπλοκη διάταξη μπορεί να αποτρέψει τους επισκέπτες και να δυσκολέψει την πλοήγηση.

Πλοήγηση και ευχρηστία

Πολύπλοκη πλοήγηση: Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν αυτό που ψάχνουν γρήγορα και εύκολα. Εάν η πλοήγησή σας είναι συγκεχυμένη ή απαιτεί πάρα πολλά κλικ, είναι ένα σημάδι ότι ο σχεδιασμός σας είναι ξεπερασμένος.

Μη διαισθητικός σχεδιασμός: Εάν οι χρήστες δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς να αλληλεπιδράσουν με τον ιστότοπό σας, ήρθε η ώρα να απλοποιήσετε και να εκσυγχρονίσετε την ιστοσελίδα σας.

Συμβατότητα με το πρόγραμμα περιήγησης

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να λειτουργεί άψογα σε όλα τα κύρια προγράμματα περιήγησης. Εάν λειτουργεί καλά μόνο σε παλαιότερες εκδόσεις ή σε συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης, ήρθε η ώρα για ενημέρωση.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim