Τι σημαίνουν τα CC και BCC στην αποστολή ενός e-mail


Τι σημαίνουν τα CC και BCC στην αποστολή ενός e-mail

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν τα αρχικά CC και BCC που εμφανίζονται σαν πεδία συμπλήρωσης στα προγράμματα αποστολής email;

Τα αρχικά αυτά δημιουργήθηκαν για τη διευκόλυνση της περάτωσης μιας συζήτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπληρώνοντας ένα email στο πεδίο CC τότε το μήνυμα, εκτός από τον αρχικό παραλήπτη, πηγαίνει και στον CC.

Η σημασία του CC

Στις αρχές του 1990, όταν οι γραφομηχανές ήταν ακόμα βασικό εργαλείο γραφής, καθώς εξυπηρετούσαν ως προς την ταχύτητα και την ομοιομορφία συγγραφής ενός κειμένου, οι κειμενογράφοι έβαζαν διπλό χαρτί και ανάμεσά τους ένα φύλλο άνθρακα το λεγόμενο «Carbon Copy». Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνανε με μία πληκτρολόγηση πολλά αντίγραφα του κειμένου. Αυτή η έκφραση carbon copy χρησιμοποιούνταν δεκαετίες πριν την εμφάνιση των email και από αυτήν πήρε τη συντομογραφία CC στα email η συγκεκριμένη λειτουργία.

Η συντομογραφία CC ήταν στην καθημερινή γλώσσα των ανθρώπων του 19ου αιώνα. Μάλιστα σε ένα λεξικό του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η πρώτη αναφορά αναγράφεται σε ένα εγχειρίδιο γραμματειακής υποστήριξης το 1936.

Η σημασία του BCC

Αντίστοιχα του CC το BCC σημαίνει «Blind carbon copy» δηλαδή “τυφλό αντίγραφο”. Όταν συμπληρώνουμε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο πεδίο BCC τότε ο βασικός παραλήπτης του μηνύματος δεν μπορεί να δει τα αρχικά γράμματα του email του BCC ούτε το όνομα του παραλήπτη. Δυστυχώς στις μέρες μας το BCC χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις αποστολής spam μηνυμάτων, συνεπώς δεν είναι μια εγκεκριμένη λύση αποστολής μηνυμάτων.

Η σύγχρονη εκδοχή των CC και BCC

Στις μέρες μας το cc και bcc χρησιμοποιούνται για κοινοποίηση μηνυμάτων σε περισσότερους από έναν παραλήπτες. Είναι μάλιστα σύνηθες φράση σε ένα γραφείο “Στείλτο και σε εμένα CC” δηλαδή κοινοποίησέ μου το μήνυμα που θα στείλεις στον αρχικό παραλήπτη.

Επίσης σε αναφορές που έχουν γίνει σε κείμενα σύγχρονης ενημέρωσης αναφέρεται το CC και ως “Courtesy copy” σε μια ελεύθερη μετάφραση “ένα ευγενικό αντίγραφο κειμένου” δηλαδή ο αποστολέας ευγενικά στέλνει το μήνυμά του σε παραπάνω από έναν παραλήπτες.

Διαβάστε επίσης σε παρελθοντικό μας άρθρο: Προστασία από spam και κακόβουλο λογισμικό

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim