Τι είναι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS


Τι είναι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου CMS

Τα CMS (Content Management Systems) είναι τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου μιας ιστοσελίδας.

Πρόκειται για διαδικτυακές εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν την online τροποποίηση του περιεχομένου ενός δικτυακού τόπου άμεσα και εύκολα ακόμα και από αρχάριους χρήστες. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις διαχείρισης κάποιου εργαλείου ή μιας γλώσσας προγραμματισμού.

Ιστορική αναδρομή

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα από το 1991 έως το 2000, οι προγραμματιστές έφτιαχναν τις στατικές ιστοσελίδες, με HTML και CSS. Η πρώτη ιστοσελίδα διαθέσιμη προς το κοινό δημιουργήθηκε το 1991 και είναι αυτή του CERN (http://info.cern.ch). Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε η εμπορική έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού PHP (Hypertext Preprocessor), η οποία προϋπήρχε σαν ένα script της C, το οποίο εφηύρε ένας φοιτητής ο Rasmus Lerdorf το 1994. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι δυναμικές ιστοσελίδες. Με το πέρασμα του χρόνου έχουν αλλάξει πολλά στον χώρο της κατασκευής των ιστοσελίδων και πλέον βασίζονται σε τελείως διαφορετικές πλατφόρμες συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου. Το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην αγορά για εμπορικούς σκοπούς ήταν το Drupal.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορική αναδρομή όλων των συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://opensource.com/article/20/7/history-content-management-system

Σύγχρονες πλατφόρμες

Τα CMS που κυριαρχούν κατά βάση στον κυβερνοχώρο είναι το Wordpress, το Joomla! και το Drupal. Tα συγκεκριμένα, βασίζονται στην τεχνολογία του παγκόσμιου ιστού γι' αυτό και έχουν τον χαρακτηρισμό web-based. Οι τεχνολογίες των CMS ενέπνευσαν πολλούς προγραμματιστές να δημιουργήσουν κατά καιρούς τα δικά τους CMS ακόμα και στην πατρίδα μας. Ελέω της σύγχρονης εποχής και δεδομένης της δύναμης του marketing και της διαφήμισης πολλές αξιόλογες πλατφόρμες CMS δεν έγιναν ιδιαιτέρως γνωστές καθώς οι δημιουργοί τους δεν επένδυσαν στην προώθηση και προβολή τους.

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε το κατάλληλο CMS για να δημιουργήσουμε μια δυναμική ιστοσελίδα είναι τα ακόλουθα:

  • Το είδος της ιστοσελίδας και το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει
  • Το χρηματικό ποσό που επιθυμούμε να δαπανήσουμε
  • Τους στόχους μας (επιχειρηματικούς ή μη)

Επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλύσουμε τις ανάγκες και τα δεδομένα της επιχείρησης σας με σκοπό να σας προτείνουμε το καλύτερο δυνατό CMS για την ιστοσελίδα - eshop σας.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed