Η βασικότερη αρχή του SEO: Unique content!


Η βασικότερη αρχή του SEO: Unique content!

Θα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές πως γίνεται ανταγωνιστές σας με παλαιότερη (σχεδιαστικά) ιστοσελίδα να εμφανίζονται υψηλότερα στην κατάταξη από εσάς.

Στη Hexabit έχουμε την απάντηση σε αυτό το χρόνιο ερώτημα: Μοναδικό, περιεκτικό και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Η έννοια της κειμενογράφησης (Copywriting)

Κατά τη ψηφιακή παρουσίαση μιας εταιρίας, υπάρχουν σταθεροί πυλώνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για μια επιτυχημένη προβολή:

  • Μοναδική σχεδίαση ιστοσελίδας: Ποιος θέλει να έχει μια ιστοσελίδα που μοιάζει πολύ σε μία άλλη;
  • Κατασκευή ιστοσελίδας σύμφωνα με τους τελευταίους κανόνες της Google: Όλες οι απαραίτητες προγραμματιστικές διαδικασίες που απαιτεί η Google ώστε να προβάλει μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματά της
  • Επαγγελματική φωτογράφηση
  • Ψηφιακή προβολή στα κοινωνικά δίκτυα
  • Προσβασιμότητα και καλή εμπειρία χρήστη κατά την περιήγηση στην ιστοσελίδα σας
  • Προσαρμογή της ιστοσελίδας σε όλους τους τύπους οθονών και συσκευών (Responsive)
  • Κειμενογράφηση από το μηδέν!

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με την κειμενογράφηση και την σημαντικότητα αυτής στην προώθηση ενός ιστοτόπου στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Γιατί πρέπει να γράψω τα κείμενά μου από την αρχή;

Η “έξυπνη” μηχανή αναζήτησης της Google, μπορεί να εντοπίσει διπλότυπα κείμενα ανάμεσα σε εκατομμύρια ιστοσελίδες. Η αντιγραφή κειμένων θεωρείται διπλοτυπία και η αναπαραγωγή αυτών, χωρίς τη συγκατάθεση του συγγραφέα, λόγος απόρριψης.

Πως μπορώ να βρω εάν τα κείμενα που έγραψα μοιάζουν ή είναι ίδια με κάποιας άλλης ιστοσελίδας;

Γι’ αυτήν την έρευνα υπάρχει το μοναδικό εργαλείο που ονομάζεται Copyscape. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα ανίχνευσης λογοκλοπής η οποία είναι πολύ εύκολη στη χρήση της: Απλώς κάνετε επικόλληση το κείμενο που γράψατε και το copyscape.com ανιχνεύει προτάσεις ή παραγράφους που είναι ακριβώς ίδιες και προβάλλονται σε άλλες ιστοσελίδες (με παραπομπή σε αυτές).

Είναι τόσο σημαντικό;

Η παρουσίαση μοναδικού περιεχομένου για κάθε ιστοσελίδα είναι το Α και Ω στους κανόνες του seo. Τα κείμενα μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι γραμμένα από μηδέν, με ουσιαστικό περιεχόμενο και όσο περισσότερο περιεκτικά. Η Google έχει πρωταρχικό στόχο την εύκολη κατανόηση των υπηρεσιών σας μέσω των κειμένων παρουσίασης στην ιστοσελίδα σας από τον χρήστη. Αυτό επιτυγχάνεται από τα κείμενα που θα προσεγγίσουν τον αναγνώστη και θα τον προτρέψουν να διαβάσει κι άλλα.

Δεν έχω έμπνευση

Μία από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Hexabit είναι η κειμενογράφηση της διαδικτυακής σας παρουσίασης. Συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες κειμενογράφους οι οποίοι έχουν μακροχρόνια εμπειρία στη συγγραφή κειμένων, φιλικών στις μηχανές αναζήτησης.

Διαβάστε σε παρελθοντικό μας άρθρο: Τεχνικές SEO - Η σημασία των έντονων γραμματοσειρών bold και italics


Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim