Τι να κάνω για να αυξήσω τις πωλήσεις μου μέσω internet


Τι να κάνω για να αυξήσω τις πωλήσεις μου μέσω internet

Οδηγίες, tips and tricks για ένα επιτυχημένο digital marketing.

Η αύξηση των πωλήσεων μέσω internet είναι ο βασικότερος στόχος των περισσότερων επιχειρήσεων στη σύγχρονη εποχή. Γι’ αυτό το λόγο και οι περισσότερες καταφεύγουν στη λύση κατασκευής ενός eshop ή ενός προϊόντικού καταλόγου.

Τα πρώτα βήματα

Ξεκινώντας θα πρέπει να είστε σίγουροι πως η ιστοσελίδα σας αρέσει στους επισκέπτες. Τα δύο βασικά στοιχεία απόδοσης μιας ιστοσελίδας (πέραν της τιμολογιακής πολιτικής) είναι η ευκολία στη χρήση της και το καλαίσθητο περιβάλλον παρουσίασης της. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει με ποιόν τρόπο μπορείτε να αναλύσετε εάν η ιστοσελίδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ιστοσελίδας σας.

Στη συνέχεια, αφού πάρετε το κατάλληλο feedback από τους πελάτες σας, έρχεται η ώρα να δούμε εάν η ιστοσελίδα σας αρέσει στη Google, καθώς η οργανική προβολή στη μηχανή αναζήτησης αποτελεί σημαντική παράμετρο για την προσέγγιση ενός νέου πελάτη.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας για τα συχνότερα λάθη που συμβαίνουν σε μια ιστοσελίδα και δεν αρέσουν στη Google.

Αφού λοιπόν έχετε λύσει τα τεχνικά σας προβλήματα, την εμφάνιση και τη φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης, ήρθε η ώρα να αντλήσετε νέους πελάτες μέσω της διαφήμισης. Η online διαφήμιση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, oι δημοφιλέστεροι από τους οποίους είναι τα social media και το Google Ads. Οι χορηγούμενες διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας εύκολος τρόπος να προσεγγίσετε νέους πελάτες στην ιστοσελίδα σας. Οι διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google είναι ο τρόπος να φέρετε στην ιστοσελίδα σας δυνητικούς πελάτες που ψάχνουν υπηρεσίες ή προϊόντα αντίστοιχα με τα δικά σας.

Multimedia και διαδραστικότητα

Ένας ακόμα τρόπος να αυξήσετε τις πωλήσεις σας είναι μέσω της εικόνας και του ήχου. Δημιουργώντας πρωτότυπα κλιπάκια με περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας προσεγγίζετε άτομα που αρέσκονται στα video και σε πρωτότυπες εικόνες/φωτογραφίες. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές online που μπορείτε να δημιουργήσετε ένα video στο οποίο θα παρουσιάζετε ένα προϊόν σας και τα χαρακτηριστικά του χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία. Έτσι, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που παρουσιάζονται απλώς με μια φωτογραφία, το δικό σας προϊόν θα καταφέρει να κεντρίσει πιο εύκολα το ενδιαφέρον του κοινού.

Μία τεχνική που προτείνουμε για να αυξηθούν οι πωλήσεις ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η διαδραστικότητα με τους χρήστες των social media και της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαγωνισμούς κληρώνοντας ως δώρο προϊόντα της επιχείρησής σας και να δώσετε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν καταναλωτές που δεν έχουν αγοράσει από το κατάστημά σας στο παρελθόν.

Η τεχνική “από στόμα σε στόμα” (mouth to mouth)

Εκτός internet υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Ένας από αυτούς είναι από στόμα σε στόμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να φαίνεται ξεκάθαρα σε εμφανή σημεία το url της ιστοσελίδας σας στα διάφορα εταιρικά έγγραφα όπως π.χ. στην επαγγελματική σας κάρτα, στο τιμολόγιο, στο επιστολόχαρτο, σε αφίσες κ.α..

Έτσι καταφέρνετε να κερδίσετε ακόμα μεγαλύτερο πελατειακό κοινό, καθώς η διαφήμιση μέσω εντύπων και από στόμα σε στόμα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim