Πως να κατασκευάσετε μια ποιοτική ιστοσελίδα (για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων)


Πως να κατασκευάσετε μια ποιοτική ιστοσελίδα (για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων)

Ακολουθούν ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να δημιουργήσετε μια ποιοτική, εμφανίσιμη και εύχρηστη ιστοσελίδα.


  1. Επιλέξτε έναν σαφή και συνοπτικό στόχο για την ιστοσελίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο περιεχόμενο και τις σχεδιαστικές σας επιλογές. Παράλληλα η ιδέα αυτή θα βοηθήσει τους αναγνώστες να λάβουν ευκολότερα το μήνυμα που θέλετε να τους δώσετε.
  2. Επιλέξτε μια οπτικά ελκυστική και εύχρηστη διάταξη στοιχείων μέσα στην ιστοσελίδα. Η διάταξή σας θα πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση και να παρουσιάζει το περιεχόμενό σας με οργανωμένο και οπτικά όμορφο τρόπο. Όταν ένας επισκέπτης εισέλθει πρώτη φορά στην ιστοσελίδα σας, το πρώτο πράγμα που θα προσέξει είναι η εμφάνισή της. Και η αρχή, είναι το ήμισυ το παντός!
  3. Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας εικόνες. Οι φωτογραφίες και οι εικόνες μπορούν να κάνουν τη σελίδα σας πιο ελκυστική, αλλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε εικόνες υψηλής ποιότητας που είναι σχετικές με το περιεχόμενό σας. Για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση προτείνεται οι φωτογραφίες να είναι δικές σας.
  4. Γράψτε σαφές και συνοπτικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες και υποκεφαλίδες για να διαχωρίσετε το κείμενό σας και να το κάνετε πιο ευανάγνωστο. Αποφύγετε τη χρήση αργκό ή τεχνικών όρων που μπορεί να είναι άγνωστοι στο κοινό σας.
  5. Βελτιστοποιήστε τη σελίδα σας για τις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο της σελίδας σας, στις επικεφαλίδες και σε όλο το περιεχόμενό σας. Αυτό θα βοηθήσει τη σελίδα σας να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  6. Δοκιμάστε τη σελίδα σας σε διάφορες συσκευές. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας έχει καλή εμφάνιση και λειτουργεί σωστά σε διάφορες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών, των tablet και των smartphones.
  7. Χρησιμοποιήστε εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους για να παρέχετε περισσότερες πληροφορίες για τους αναγνώστες σας. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι μπορούν να βοηθήσουν στην καθοδήγηση των χρηστών στον ιστότοπό σας, ενώ οι εξωτερικοί σύνδεσμοι μπορούν να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες και περιεχόμενο.
  8. Δημιουργήστε ένα εύχρηστο μενού χωρίς πολλές επιλογές. Οι χρήστες θέλουν να λάβουν το μήνυμα εύκολα και γρήγορα. Τα πολλά υπομενού δημιουργούν σύγχυση χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.
  9. Ακολουθήστε τους κανόνες και τις διατάξεις του W3C ώστε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα προσβάσιμη σε Α.Μ.Ε.Α.
  10. Δώστε στους επισκέπτες σας όλες τις πιθανές μεθόδους επικοινωνίας όπως τηλέφωνο, κοινωνικά δίκτυα και email σε εμφανές σημεία ώστε να μην τα ψάχνουν.

Τα βήματα προς την επιτυχία

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποιοτική ιστοσελίδα που είναι οπτικά ελκυστική, εύκολη στην πλοήγηση και χρήσιμη για το κοινό σας.

Προφανώς και υπάρχουν πολλές ακόμα παράμετροι που πρέπει να προσέξετε και είναι εξίσου σημαντικές. Σε παρελθοντικά μας άρθρα μπορείτε να διαβάσετε:

Η εταιρία μας μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να στήσετε σωστά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας καθώς και να σας καθοδηγήσει για τη σωστή δομή και λειτουργία της. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Εταιρία προγραμματισμού "Hexabit Internet Services" 2014 - Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος Όροι χρήσης Πολιτική απορρήτου Πολιτική Cookies Site Tree W3C Pagespeed AChecker Wave.webaim